Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Een knallend begin van het nieuwe Jonge Helden vrijwilligersjaar!

Een knallend begin van het nieuwe Jonge Helden vrijwilligersjaar!

Op 3 februari trapten we bij Jonge Helden een nieuw vrijwilligersjaar af. Dit deden we samen met onze geweldige vrijwilligers die deelnamen aan JHawaiiaans-Nieuwjaar.

Bij een nieuw jaar horen natuurlijk ook een heleboel nieuwigheden. In deze blogpost vatten we ze even samen. 
 

1. Nieuwigheden voor onze kampen en speelweken:

Vanaf nu ook speelweken in Deinze.
Jonge Helden breidt uit richting de kust! Nee, nog geen speelweek op het strand maar wel een speelweek in Oost-Vlaanderen. Meer specifiek vindt deze speelweek plaats in Merendree, Deinze, in de Sint-Gerolfschool. Het wordt een week vol met fantasie, magie en tovenarij. 

Interesse als deelnemer? Schrijf je dan nu nog snel in! 
Interesse als animator? Stel je snel kandidaat!

 

Samenwerking met WWF-Rangerclub.
Dit jaar slaan Jonge Helden en WWF-Rangerclub de handen in elkaar en organiseren samen enkele activiteiten.

Natuurexpeditie (WWF-Rangerclubkamp).
Tijdens dat kamp zoeken onze eigen vrijwilligers en die van WWF-Rangerclub naar de ideale match tussen avontuur, creativiteit en muzische activiteiten. Zo zijn er verschillende avontuurlijke activiteiten gepland bijvoorbeeld een wandeling met een gids, maar ook een workshop waarin je alle skills leert om te overleven in de natuur. Daarnaast zullen er ook creatieve activiteiten worden georganiseerd waarin je misschien wel aan de slag gaat met natuurlijke elementen. Interesse om mee te gaan als deelnemer? Schrijf je nu nog snel in!

Natuurbeschermers speelweken.
Tijdens twee speelweken (één in Leuven en één in Sint-Pieters-Leeuw) zal de WWF-Rangerclub een workshop geven aan de deelnemers. Verder zullen onze eigen vrijwilligers deze speelweken ook in een natuur-sausje gieten.

 

Nieuwe coole kamp plaats: Het ARCA Theater
Het Arca Theater was niet alleen het prachtige decor van JHawaiiaans-Nieuwjaar, maar gaat ook de locatie zijn van onze nieuwe theaterkampen. In samenwerking met actrice en regisseur Debbie Crommelinck, zal er een theatervoorstelling worden gecreëerd. Er gaat niet alleen geacteerd worden, maar ook decors bouwen, kostuums maken, scenario’s maken … en nog zoveel meer!

Wil jij ontdekken welke creatieve talenten jij hebt, of heb je gewoon heel veel zin in een Jonge Helden-kamp in Gent? Schrijf je dan nu nog snel in!  
 

2. Nieuwigheden voor onze cursisten

Kjerekewere!
Al wie vorig jaar (2023) of dit jaar (2024) een cursus volgde bij Jonge Helden heeft geluk! We organiseren speciaal voor jullie ‘Kjerekewere’. Dit is een tweedaags terugkommoment waarin je nog eens kan bijbabbelen met je medecursisten, toffe spelen kan spelen en dat feestje van de laatste cursusavond nog eens kan overdoen! Nog niet overtuigd? De tweedaagse speelt zich af op een super locatie, midden in het bos te Rotselaar. Sterrenkijken en bosspelen verzekerd. Het perfecte moment dus om een cursus reünie te organiseren. Schrijf je in: www.jongehelden.be/aanbod/cursussen


3. Nieuwigheden voor onze Jonge Helden vrijwilligers 

Nieuwe look voor jouw vrijwilligersprofiel
Sommige vrijwilligers hebben het waarschijnlijk al gemerkt; je vrijwilligersprofiel ziet er wat anders uit. Dat is perfect normaal, want het systeem achter jouw vrijwilligersprofiel heeft een volledig nieuwe update gekregen!
Ontdek alle nieuwe functies en de meest gemakkelijke manier om je kandidaat te stellen hier: www.jongehelden.be/stel-je-kandidaat.

Nieuwe manieren om te connecteren
Jammer toch, dat je niet elke week op een kamp, speelweek of cursus kan gaan met je Jonge Helden-vrienden? Wel om de periodes tussen dat je terug mee kan op een Jonge Helden-activiteit wat leuker te maken, hebben we een aantal nieuwe manieren waar je met je Jonge Helden-vrienden contact kan houden.

Word lid van onze WhatsApp community ‘Knut Army’. In deze groep kan je chatten met andere Jonge Helden, updates lezen, grappige dingen delen … https://chat.whatsapp.com/BijHdPMWv8OK5DA1Z9lHPG.
Lukt het niet om lid te worden met deze link? Stuur ons een berichtje op Facebook!

Volg Jonge Helden op TikTok: https://www.tiktok.com/@jonge.helden
Vanaf nu kan je hier ook geregeld grappige filmpjes terugvinden.
Wil je graag zelf TikToks maken? Laat dat dan zeker weten aan onze communicatiemedewerker Pauline (Mail: pauline@jongehelden.be of Facebook: Pauline Jonge Held)

 

Zo, nu ben je weer helemaal op de hoogte!

We zien je graag terug op VBW (08/03 - 10/03/2024 ) of een van onze andere vrijwilligersactiviteiten.
Welke activiteiten staan er nog gepland? Dat vind je in onze vrijwilligerskalender!