Registratie voor cursus

 

Als je een Jonge Helden-cursus wilt volgen, schrijf je je in via www.jongehelden.be Daarnaast moet je jezelf ook registreren als deelnemer op mijnkadervorming.be . Op deze website ontvang je een persoonlijk KAVO-nummer dat je nadien doormailt naar info@jongehelden.be. Zo kunnen wij je op de desbetreffende kadervormingswebsite toevoegen aan de cursus waarvoor jij je inschreef en is de overheid ervan op de hoogte dat je aanspraak wil maken op het attest.

Om te mogen starten aan een traject moet je wel een bepaalde leeftijd hebben:
- animatortraject: vanaf 15 jaar (bij aanvang van het traject)
- hoofdanimatortraject: vanaf 16 jaar en je moet in het bezit zijn van het attest animator (ofwel een portfolio met minimum 100u ervaring)
- instructeurstraject: vanaf 17 jaar en je moet het attest animator hebben (ofwel een portfolio met minimum 100u ervaring)

Heb je nog geen animator attest en je wilt aan het hoofdanimator- of instructeurstraject starten, dan kan je misschien toch nog eraan beginnen. Je moet dan een portfolio opstellen waarin je onder andere 100 uur ervaring in het jeugdwerk aantonen. Meer info over het portfolio? info@jongehelden.be

Op het einde van de cursus krijg je een stageboekje mee dat je nodig hebt op je stage en op de eindevaluatie (de terugkomdag).