Over kampen en speelweken

PRAKTISCH 

MEERWAARDE VAN EEN SPEELWEEK OF KAMP MET JONGE HELDEN  

INCLUSIEKAMPEN                               

VEILIGHEID

Als Crefi vzw hebben wij een jarenlange traditie van uitdagende en creatieve speelweken en kampen. Sinds 2016 organiseren we deze onder een nieuwe, veelzeggende naam: Jonge Helden! Tijdens onze kampen en speelweken worden de deelnemers, onze jonge helden, dag na dag ondergedompeld in het thema waar ze voor kiezen en dit via kwalitatieve, leeftijdsgerichte activiteiten.

Ieder kamp en speelweek heeft zijn eigen, eigenzinnige thema. Dit loopt als rode draad door een week vol spelen en andere activiteiten. Welk kamp of speelweek je ook kiest, je wordt sowieso meegezogen in een fantastisch verhaal. Een rollercoaster aan avonturen, waar jij als deelnemer ook je eigen zegje in hebt. Op een Jonge Helden-kamp bepaal jij mee het verloop van de week! 

Bij Jonge Helden kan je groeien! Al vanaf het jaar dat je 4 wordt kan je bij ons je eerste stappen zetten, op één van onze kleuterspeelweken. Zo beleef je je eerste Jonge Helden-avontuur, maar kan je toch in alle geborgenheid thuis gaan slapen. 6 tot 12-jarigen kunnen mee op onze speelweken voor kinderen uit de lagere school met uitdagendere thema's. Nog een beetje later kan je mee op kamp, mét overnachting, lekker spannend. En dan ben je vertrokken! 

Vanaf het jaar dat je 15 wordt, ben je misschien wel gebeten door de Jonge Helden-microbe en wil je die doorgeven aan de volgende generatie? Word dan animator en ga mee op één van ons kadervormingscursussen! Met je officiële attest kan je daarna overal aan de slag.

Klaar voor jouw Jonge Helden-carrière?

PRAKTISCH

Een fantastisch Jonge Helden-avontuur beleven, maar zonder overnachting? Het kan op onze speelweken! Vijf dagen lang spelen en genieten, maar elke avond gezellig thuis gaan slapen. Elke speeldag begint om 9 uur en wordt afgerond om 16 uur. Deelnemers kunnen er standaard wel al terecht van 8 uur ’s morgens en ’s avonds worden er activiteiten voorzien tot 18 uur. Er wordt verwacht dat de deelnemers elke dag aanwezig zijn. Opgelet, bij sommige initiatieven, zoals in de gemeentes Roeselare en Scherpenheuvel, gelden iets andere start- en einduren. Kijk zeker na bij de initiatieven van jullie keuze wat de uren zijn. Deze zullen ook altijd achteraf nog voor de aanvang gecommuniceerd worden.

Van spelen krijg je honger. Breng dus zeker je lunchpakket mee! Op sommige speelweken voorzien wij twee tussendoortjes, op vraag van gemeentes is dit er soms maar één of soms geen. Kijk ook dit na bij jouw initiatief.

Een kamp van Jonge Helden gaat door in een vakantiehuis waar 's nachts goed uitgerust kan worden om er de volgende dag weer in te vliegen. De luxegraad varieert van zeer comfortabel tot eenvoudig, zonder ooit de basiskwaliteit uit het oog te verliezen. Wil je weten waar je terecht komt? Dat kan! Bij ieder kamp of speelweek vind je steeds meer informatie over de locatie.

Het lekkere eten op kamp wordt verzorgd door een geweldige kookploeg. Je krijgt een ontbijt, een warm middagmaal, een vieruurtje en een avondmaal. Wil je vegetarisch eten of heb je speciale voedselbehoeften (bijvoorbeeld allergieën...), laat dit altijd op voorhand weten. Bij inschrijving maak je voor elke deelnemer een profiel aan via inschrijven.jongehelden.be, waar je deze informatie kwijt kan in de velden met extra informatie. Zo kunnen wij hier optimaal rekening mee houden. Kinderen van kookploegouders kunnen dezelfde week met korting deelnemen aan een speelweek of meegaan op een Jonge Helden-kamp naar keuze. Zin om mee te gaan koken? Lees dan zeker onze uitleg over kookploegvrijwilligers.

Op alle kampen wordt er een tof onthaal voorzien, waarbij kinderen en ouders kennis maken met elkaar, de animatoren en het verblijf. Op het einde van een kamp is er ook een gezamenlijk slotmoment, waarbij de ouders een beetje kunnen proeven hoe het kamp van hun kind(eren) is geweest.

Op ieder Jonge Helden-kamp gaan kinderen en jongeren van over heel Vlaanderen mee. Het is daarom onmogelijk om een busdienst in te leggen. We vragen aan de ouders om hun kinderen tot aan het vakantiehuis te brengen. Wel bezorgen we iedereen per kamp enige tijd op voorhand een lijst van de deelnemers, zodat er eventueel kan gecarpoold worden.

Voor meer info over prijzen, kortingen, inschrijven enz., verwijzen wij je door naar onze algemene voorwaarden.

MEERWAARDE VAN EEN SPEELWEEK OF KAMP MET JONGE HELDEN 

Alle Jonge Helden-kampen en -speelweken worden grondig voorbereid door een team van enthousiaste vrijwilligers en worden opgevolgd door beroepskrachten van Jonge Helden. Er wordt altijd een zeer hoge begeleidingsgraad per kamp of speelweek voorzien. Gemiddeld één begeleider per 6 kleuters, of per 7 kinderen uit de lagere school. Al onze begeleiders werken graag met kinderen en dragen de missie en visie van Jonge Helden uit. Ze volgden standaard een animatorcursus en zijn in het bezit van het officiële attest ‘animator in het jeugdwerk’ uitgereikt door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap (of doen hun stage). Op elk initiatief is ook een verantwoordelijke hoofdanimator aanwezig, die verdere officiële vorming heeft genoten.

Kampen bij Jonge Helden hebben vaak nog iets extra. Onze themakampen worden vaak naast het team ondersteund door een gespecialiseerde gastdocent of gebeuren in samenwerking met een gespecialiseerde organisatie. Ook worden teamleden met een specifieke knowhow binnen de organisatie ingezet. Andere troeven zijn vaak een uitstap, bijzondere materialen, een bijzondere omgeving ... Bovendien is het goed om te weten dat de deelnamegelden ook gebruikt worden om jaarlijks kansarme kinderen een fantastisch Jonge Helden-kamp of -speelweek aan te bieden. Via het Steunpunt Vakantieparticipatie kunnen mensen met financiële uitdagingen mee aan een sociaal tarief.

INCLUSIE

Bij Jonge Helden is iedereen bijzonder geweldig en geweldig bijzonder. Iedereen is anders … en toch is iedereen gelijk. Jonge Helden wil aan zoveel mogelijk kinderen de kans bieden om mee te gaan op kamp of deel te nemen aan de speelweken. Sommige kinderen hebben wat extra begeleiding nodig. We beschouwen het dan ook als onze verantwoordelijkheid om iedere individuele vraag, hoe groot of klein deze ook is, met de nodige aandacht en zorg te behandelen. Hiervoor vragen we om vooraf bij de inschrijving aan te duiden of jouw kind ASS, ADHD of een andere zorgbehoefte heeft. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op, zodat we kunnen bekijken OF en HOE we jouw kind tijdens zijn of haar vakantie met de beste zorgen kunnen omringen. Meer informatie over onze inclusiewerking vind je hier

VEILIGHEID

Gedurende een week krijgen we het vertrouwen om zorg te dragen voor jullie kinderen. Veiligheid is belangrijk, in al zijn facetten. Al onze vakantieverblijven en locaties moeten aan de wettelijke normen voldoen om in aanmerking te komen. Jonge Helden voorziet voldoende begeleiding ter plekke. Onze teamleden worden behoorlijk opgeleid en begeleid door de personeelsploeg van Jonge Helden. Ieder kamp en speelweek wordt door een personeelslid ter plaatse bezocht. Verder sloot Jonge Helden ook een verzekering af voor lichamelijke ongevallen. Heb je nog vragen? Contacteer ons gerust!