Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ondersteuning jeugdwerk

Ondersteuning lokaal jeugdwerk

 

Jonge Helden vormt een ondersteunende koepel voor unieke, lokale jeugdverenigingen. Ons doel is om vrijwilligers over heel Vlaanderen alle kansen te geven om aan leuk, kwalitatief en creatief jeugdwerk te doen.

 

Aanbod

Organisaties die zich bij Jonge Helden aansluiten kunnen rekenen op een enthousiaste partner die met hen meedenkt over al hun jeugdwerkvragen. Daarvoor voorzien we zowel administratieve tools als heel wat inspiratie en uitwisselingsmogelijkheden. Wat wij aanbieden:

 

 

Praktische en administratieve ondersteuning

die de saaiere taken van kleinere organisaties kunnen versimpelen.

 

  • Voordelige burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering voor kinderen en begeleiders van aangesloten organisaties.

 

  • Handvaten op wetgeving rond jeugdwerk, bijvoorbeeld de Europese privacywetgeving, Vzw’s en subsidieaanvragen.

 

  • Wegwijs in kadervormingstraject voor organisaties die stages aanbieden of lokale vrijwilligers die een attest in het jeugdwerk willen behalen.

 

 

Inhoudelijke kansen, inspiratie en groeimogelijkheden

om de visie eigen sterktes van een vereniging verder uit te bouwen.

 

  • Kortingen op cursussen, zowel cursussen animator, hoofdanimator, instructeur als diverse themacursussen.

 

  • Vormingen op maat voor lokale vrijwilligers, afgestemd op hun noden.

 

  • Jaarlijks uitwisselingsmomenten om tips en inspiratie te delen tussen verschillende lokale werkingen en Jonge Helden vrijwilligers.

 

  • Inhoudelijke coachingstrajecten op maat van jullie noden en plannen. In 2020 werken we bijvoorbeeld met een paar organisaties actief samen rond vrijwilligerswerving.

 

En meer!

De steun die Jonge Helden biedt is volledig op maat van de lokale werking. De deur staat daarom altijd open voor vragen, opmerkingen en geweldige ideeën. Jaarlijks bezoeken we de organisaties over heel het land om met een persoonlijke toets in te spelen op hun noden en een meerwaarde te bieden voor lokaal jeugdwerk.

 

Wie kan zich aansluiten?

Elke vrijetijdsorganisatie die als hoofddoel heeft om speels of creatief bezig te zijn met kinderen en/of jongeren. Dat kunnen onder andere jeugdbewegingen, knutselateliers, kampwerkingen en speelpleinen zijn. We zijn ook altijd enthousiast voor nieuwe en experimentele jeugdverenigingen. Deeltijds kunstonderwijs en sportclubs komen niet in aanmerking voor aansluiting.

 

Hoe aansluiten?

Geïnteresseerd om jouw vereniging aan te sluiten bij Jonge Helden? Mail dan naar bram@jongehelden.be. We maken graag kennis met elk jeugdwerk zodat de beste steun op maat kunnen aanbieden. Een vereniging aansluiten bij Jonge Helden kost jaarlijks 75 euro, alles inbegrepen. Eerder aangesloten organisaties worden jaarlijks herinnerd.