Ondersteuning jeugdwerk

 

Jonge Helden overkoepelt muzisch creatief jeugdwerk in Vlaanderen

 

Jonge Helden wil een koepel zijn voor alle initiatieven die kinderen en/of jongeren de kans geven om doorheen het jaar op een creatieve en muzische manier bezig te zijn. Tot vorig jaar was onze dienstverlening uitsluitend gericht op jeugdateliers en kinderclubs, maar waarom zouden we onze expertise en kennis niet inzetten voor een bredere doelgroep? Elke organisatie die in meer of mindere mate creativiteit wil stimuleren, bij tien of bij honderd kinderen, elk weekend, elke vakantie of enkele keren per jaar, rond een specifiek muzisch domein of in het algemeen, is welkom bij Jonge Helden voor inspiratie, advies en ondersteuning op maat.

 

Aansluiten als organisatie

 

Ben je een jeugdatelier, een kinderclub, een knutselclub, een speelplein... Jonge Helden staat voor je klaar met creatief geweld! Ook wie een nieuw creatief initiatief wil oprichten voor kinderen of jongeren is welkom bij Jonge Helden voor ondersteuning bij de opstart. Wil je zelf graag creativiteit implementeren of uitbouwen in een eigen initiatief? Sluit je organisatie dan helemaal gratis aan bij Jonge Helden. Wie graag ook verzekerd is voor al zijn standaard activiteiten, betaalt 75 euro voor een jaar (januari-december).

Lees hier hoe je concreet kan aansluiten.
Voor meer info kan je ook altijd terecht bij Sandra, onze verantwoordelijke voor de lokale werking op het nummer 016 66 43 70 of via info@jongehelden.be

 

Aangesloten bij Jonge Helden?

 

Download dan hieronder ons logo voor op jullie website of drukwerk. Andere kleuren of formaten nodig, contacteer ons dan via info@jongehelden.be.

 

Jonge Helden schreef een informatiemap bijzondere doelgroepen, voor begeleiders van (lokaal) jeugdwerk.

Een kind met een specifieke zorgbehoefte is in de eerste plaats een kind. Dat kind heeft grotendeels dezelfde behoeften als een leeftijdsgenootje.

De informatiemap die je hieronder kan downloaden, is bedoeld om je als begeleider verder te helpen. Er staat uitgelegd hoe bepaalde stoornissen of problemen zich voordoen. De praktische tips en tricks zijn geschreven door de werkgroep diversiteit. Deze tips en tricks zijn gebaseerd op eigen expertise maar ook op hetgeen dat wordt meegegeven in de verdiepende cursus ‘Diversiteit: Bijzondere doelgroepen’ die je bij Jonge Helden kan volgen.

Bijlage: