Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vacature: coördinator

Vacature: coördinator

Jonge Helden zoekt coördinator 
 

Jonge Helden is creatief jeugdwerk met, voor en door kinderen en jongeren. Wij ontdekken, spelen, experimenteren, creëren en entertainen. Wij scheppen een kader waarbinnen iedereen zichzelf kan zijn en gestimuleerd wordt om als creatieve en ondernemende persoon in de samenleving te staan. Jonge Helden ontplooien samen hun talenten en verkennen wat ze kunnen, durven en willen. Wij zijn een vrijwilligersorganisatie waar diversiteit, participatie, creativiteit en expressie centraal staan. Tijdens de schoolvakanties organiseren we speelweken, kampen en kadervormingscursussen. Doorheen het jaar heeft Jonge Helden een aanbod (op maat) aan animaties en vormingen, met extra aandacht voor kinderen en jongeren die het jeugdwerk soms minder makkelijk bereiken. Ons team is op zoek naar een nieuwe Held die met veel enthousiasme de rol van coördinator zal opnemen.
 

Wat staat er op de agenda?

 • Je stuurt een team aan waarbij je de balans weet te bewaren tussen een coachende houding en een resultaatgerichte attitude. Je werkt aan een teamsfeer waarin iedereen zich ‘op zijn plek’ voelt, maar waarbinnen ook de doelen van de organisatie behaald worden (team van 5 à 10 vaste medewerkers).
 • Je zorgt ervoor dat de juiste medewerkers op de juiste plaats zitten.
 • Je bent een ambassadeur die enthousiasme voor onze visie uitstraalt naar alle collega’s, vrijwilligers, maar ook buiten de organisatie.
 • Je vertaalt de beleidsplannen en strategie naar de dagdagelijkse werking en volgt de voortgang nauwgezet op. Daarnaast volg je ook de financiële processen op.
 • Je bouwt mee aan een strategie die Jonge Helden op de kaart zet en de meerwaarde van de organisatie toont.
 • Je bent een klankbord voor onze medewerkers, maar ook voor onze vrijwilligers en bent hun stem naar onder andere het bestuur toe.
   

Wie zoeken we?

 • Je bent vertrouwd met personeelsmaterie (aanwerving, ontwikkeling en exit van personeel) en hebt reeds een eerste job ervaring achter de rug.
 • Je durft knopen doorhakken en kan anderen meenemen in je verhaal, maar staat ook open voor andere perspectieven.
 • Je pakt de zaken vast, neemt vlot (eind)verantwoordelijkheid op, maar bent ook een echte teamplayer.
 • Je bouwt graag verder aan je netwerk, weet vlot connectie te maken met relevante partners en onderhoudt die contacten.
 • Je werkt gestructureerd, weet ten allen tijde het bos door de bomen te zien en bent stressbestendig.
 • Je weet je weg te vinden binnen het jeugdwerklandschap en blijft op die manier steeds op de hoogte van nieuwigheden. Ervaring binnen het jeugdwerkbeleid is een plus.
 • Je hebt interesse in financiële processen (jaarverslag en begroting).
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B en kan overweg met de meest courante Office programma’s.
   

Wat mag je van ons verwachten?

Je krijgt de kans om deel uit te maken van een gedreven team waarin ieders expertise gewaardeerd wordt en dat elke dag weer het beste van zichzelf geeft samen met onze vrijwilligers. We bieden je een voltijds contract van onbepaalde duur met Leuven als vaste werkplek. In je uurrooster verwachten we een zekere flexibiliteit gezien er af en toe avond- en weekendwerk aan te pas komt. Tenslotte voorzien we voor onze coördinator een loon dat competitief is binnen de sector. Extra legale voorwaarden met onder andere maaltijdcheques worden ook voorzien.
 

Interesse?

Stuur je CV en motivatiebrief naar bestuur@jongehelden.be  ten laatste op 2 november.
Heb je een vraag? Aarzel dan niet om eveneens bovenstaand mailadres te gebruiken. 
 

Volgende stappen?

Na beoordeling van CV en motivatie, volgt een thuisopdracht beoordeeld door de jury, nadien volgt een selectiegesprek en als laatste stap een assessment center.
 

Diversiteit is een pijler van onze organisatie. Afkomst, geloof, geaardheid etc. zijn op geen enkele manier criteria die meespelen in de selectie. Jouw enthousiasme, microbe voor het jeugdwerk en competenties des te meer.