Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Updates over het Coronavirus en Jonge Helden

Updates over het Coronavirus en Jonge Helden

De uitbraak van het Coronavirus (COVID-19) heeft veel veranderingen met zich meegebracht. 

Om duidelijkheid te brengen over de impact van de maatregelen op de werking van Jonge Helden, hebben wij deze blog opgesteld. Telkens als er iets verandert in het jeugdwerklandschap door het Coronavirus dat te maken heeft met onze werking, plaatsen wij hier een update.

 • Update: Maatregelen worden verlengd tot en met 3 mei. 

  De verlening van de maatregelen betekent dat we nog even geen jeugdwerk evenementen mogen organiseren. We begrijpen dat deze verlening wel veel vragen over de jeugdwerk zomer oproept. Momenteel zijn er geen nieuwe maatregelen die invloed hebben op het jeugdwerk. Jonge Helden kijkt enorm uit naar de zomer en blijft er vanuit gaan dat alle geplande initiatieven kunnen doorgaan 

 • Update: Overheid neemt tijdelijke maatregelen voor vorming.
  Zoals jullie weten worden alle activiteiten geschrapt tot en met 19 april. Hieronder vallen dus ook stages en evaluatiemomenten (terugkomdagen).
  De overheid neemt volgende maatregelen:

  A) Schrappen van het evaluatiemoment.
  Dit betekent dat alle mensen die in de voorbije drie jaar cursus gevolgd hebben bij Jonge Helden en hun stage positief hebben afgewerkt bij een erkende jeugdwerkorganisatie, nu hun attest kunnen ontvangen.

  Meer informatie over hoe dit in zijn werk gaat kan hier vinden.

  B) Verlengen van de maximale trajectduur van drie jaar. 
  Cursisten van wie de stagetermijn van drie jaar afloopt in de periode waarin de coronamaatregelen gelden krijgen een verlenging van de trajectperiode tot en met 15 november 2020 om hun stage te lopen. Zo kunnen zij toch nog hun attest halen indien hun stage niet kon doorgaan door de coronacrisis.

 • Update: Jonge Helden annuleert alle activiteiten tot en met 19 april
  Door de verlenging van de maatregelen worden alle activiteiten van Jonge Helden geschrapt tot en met 19 april.
 • Update: Onze visie op de zomervakantie -  alle geplande initiatieven gaan door.
  De genomen maatregelen gelden nu tot en met 19 april, wat nog een heel eind weg is van de zomervakantie. We zijn op de hoogte dat er veel geruchten de ronde doen, maar zolang er geen officiële communicatie vanuit de overheid of ons departement komt, gaan wij er voorzichtig vanuit dat alle initiatieven van de zomer gewoon kunnen doorgaan zoals gepland.
 • Update: Cursussen in de paasvakantie worden geannuleerd
  De animatorcursussen en hoofdanimatorcursus van de paasvakantie hebben we helaas moeten annuleren. Iedereen die ingeschreven was, is persoonlijk gecontacteerd via mail en kan kiezen uit volgende opties:

  A) De cursus kosteloos omboeken naar een andere Jonge Helden-cursus in 2020.
  B) Een Jonge Helden-waardebon geldig op alle initiatieven van 2020 en 2021.
  C) Een terugbetaling van de cursus, min €30 administratieve kost.
 • Update: Het voorbereidingsweekend gaat niet door. 
  In het weekend van 13 tot en met 15 maart zou het voorbereidingsweekend hebben plaatsgevonden. Dit is normaal gezien de start van de voorbereidingen voor de teams van de zomer. Door de huidige situatie hebben we dit concept moeten omgooien. De voorbereidingen gaan nu online door, maar nog altijd samen in team. Je kan hier meer informatie over vinden op onze facebook pagina

Heb je een vraag? Aarzel dan niet om ons te contacteren op info@jongehelden.be

Het Jonge Helden-team staat elke dag paraat.