Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Sint-Katelijne-Waver - Domein Roosendael

Adres: 
Adres
Rozendaal
2860 Sint-Katelijne-Waver

Website
http://roosendael.be/logeren/landhuis


Domein Roosendaal is de gedroomde locatie voor groepsverblijven en jeugdwerkinitiatieven. Groepen die hier verblijven kunnen genieten van de gastvrijheid die deze plek al eeuwen kenmerkt. Domein Roosendael is centraal gelegen op de as Antwerpen-Brussel, dicht bij Mechelen.
Het domein is bijna 800 jaar oud en dankt zijn naam aan de cisterciënzerinnenabdij die hier, aan de Nete, omstreeks 1221 werd opgericht. Van die middeleeuwse vestiging blijft vandaag, behalve enkele muurresten, bovengronds nauwelijks iets over. De abdij werd in de 16de eeuw diverse malen geplunderd en onder het calvinistische bewind uiteindelijk volledig afgebroken.


In 1920 werd ‘het landhuis’ opgetrokken op het domein. In 2010 werd dit gebouw volledig gerenoveerd. Sindsdien is het landhuis de gedroomde locatie voor schoolgroepen en jeugdverenigingen die willen genieten van de rust die het domein te bieden heeft.
Het landhuis is de ideale verblijfplaats voor een Jonge Helden-kamp. We beschikken over een grote recreatieve ruimte en een ruime eetzaal. De slaapkamers hebben 2 tot 10 eenpersoonsbedden en beschikken allemaal over één of twee lavabo’s. WC’s en douches zijn op elke verdieping voorzien. Voor we in ons bed kruipen moeten we ons eigen onderlaken en kussensloop klaarleggen. Neem je pantoffels mee, dan kunnen we ook binnen rondtippelen zonder onze vuile buitenschoenen.

Hoe geraak je er?

Om het domein makkelijk te vinden met de auto geef je op je GPS het volgende adres in: Lange Zandstraat 133, 2860 Sint-Katelijne-Waver. Je bevindt je dan recht tegenover de oprijlaan naar Roosendael.
Kom je vanuit Antwerpen via de E19?
Neem op de E19 afrit 8 (Rumst) richting Duffel. Sla linksaf naar de Bussestraat. Sla rechtsaf naar de Mechelsesteenweg. Blijf deze weg volgen voor 2,5 kilometer. Sla linksaf naar de Lange Zandstraat. Je komt het domein op je linkerkant tegen.
Kom je vanuit Brussel via de E19?
Neem op de E19 afrit 9 (Mechelen-Noord) en voeg in op de N16 richting Heist-op-den-Berg/Lier. Neem de oprit naar de R6 richting Lier. Sla aan het kruispunt linksaf naar de Antwerpsesteenweg. Blijf deze weg volgen voor 1,8 kilometer. Sla rechtsaf naar de Lange Zandstraat. Je komt het domein op je linkerkant tegen
 

Website: 
http://roosendael.be/logeren/landhuis