Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Kadervormingstraject

JOUW TRAJECT OM HET ATTEST ANIMATOR, HOOFDANIMATOR OF INSTRUCTEUR IN HET JEUGDWERK TE HALEN

 

REGISTREREN

WIl je graag animator, hoofdanimator of instructeur in het jeugdwerk worden en starten met het traject? Dan moet je de overheid hiervan op de hoogte brengen. Zij bezorgen je op het einde van de rit het officiële attest. Registreer je als deelnemer op www.mijnkadervorming.be om een KAVO-ID te ontvangen. Eens je geregistreerd bent, kan zowel je cursusverantwoordelijke als je stagebegeleider met dit ID jouw beoordeling invoeren. Via de website kan je ook zelf je traject opvolgen.​​​​​​​​​​​​​​ Meer details.
 

 

 

 

CURSUS

Denk je bij het woord cursus meteen aan school, dikke boeken en saaie leerstof? Vergeet het! In de cursus animator, hoofdanimator en instructeur ontdek je al spelend wat een goede jeugdwerker moet weten: spelopbouw, inkleding, leefwereld van kinderen, omgaan met moeilijke situaties, bouwen aan een groep, en nog veel meer. Je wordt tijdens zo'n cursus begeleid door straffe instructeurs. Zij geven de aanzet met nieuwe ideeën, verrassende technieken of een meeslepend spel, aan jou om te scoren. Je krijgt uitdagende opdrachten voorgeschoteld en meer dan eens zullen je grenzen verlegd worden. Zodra je gestart bent met de cursus, heb je 3 jaar tijd om je traject af te werken.​​​​​​​ Bekijk hier het overzicht van Jonge Helden-cursussen. Wist je dat elke gemeente (een deel van) je inschrijvingsgeld terugbetaalt? Bekijk op deze kaart de voorwaarden voor jouw gemeente.

 

 

STAGE

Na het theoretisch luik komt het praktisch luik, namelijk een stage. Deze moet in totaal 50 uur bedragen. De cursusorganisator blijft de eindverantwoordelijke over je stage, maar waar je precies je stage doet dat mag je in zekere mate zelf kiezen. Een lijst van erkende stageplaatsen vind je op www.mijnkadervorming.be. De stagebegeleider schrijft in je stageboekje zijn eindoordeel en duidt aan of je volgens hem/haar geslaagd bent (of niet). De stageplaatsverantwoordelijke duidt ook op www.mijnkadervorming.be aan dat je geslaagd bent.​​​​​​​ Meer details. Zin in stage bij Jonge Helden? Tof! Neem dan zeker een kijkje op onze pagina voor vrijwilligers.

 

 

 

EINDEVALUATIE

Als je een geslaagde stage achter de rug hebt kan je je attest ontvangen. Deed je cursus bij Jonge Helden, dan kunnen wij jouw attest aanmaken. Stuur daarvoor een mailtje naar kaat@jongehelden.be met volgende gegevens:

- Je volledige naam

- Je KAVO-ID (je accountnummer op mijnkadervorming.be)

- Scans of foto's van volgende pagina's uit je stageboekje: p4,5,30 en 31 voor het traject animator en p4,5,32 en 33 voor hoofdanimator of instructeur.

 

PROFICIAT!

Je kan nu je attest zelf downloaden op mijnkadervorming.be! Je kan aan de slag in een jeugdvereniging, een vakantieorganisatie, een speelpleinwerking... Als jeugdwerker kan je ook altijd blijven groeien. Zo kan je allerlei extra vormingen volgen, om je eigen creativiteit aan te scherpen, je expressieve bagage te vergroten of je vaardigheden als jeugdwerker uit te bouwen. En ben je klaar voor de volgende stap? Dan kan je een volgende kadervormingstraject opstarten. ​​​​​​ Bekijk hier het overzicht van Jonge Helden-cursussen.