Wie graag wil leren grimeren volgens diverse technieken en met verschillende materialen, kan mee op ons jaarlijks grimeweekend. Wie hier geen tijd voor heeft, kan ook een kortere sessie grime aanvragen die ter plaatse gegeven wordt (maximum 16 personen). Een extra kost van 6 euro per deelnemer wordt gerekend voor het materiaal.

“Grimeren kan iedereen leren” 

Het begrip grimeren komt uit het Frans en betekent letterlijk gezichten trekken, valse plooien maken, met kleur en lijnen het gezicht beschilderen. Het woord schminken komt uit het Duits, waar de letterlijke betekenis het gezicht bleker maken is, met kleursel of poeder. In het Nederlands hebben beide woorden dezelfde betekenis.

Als we met kinderen werken, spreken we meestal over snelgrime. Dit zijn kindersnoetjes die maar enkele minuutjes duren. Het grimeren is een zeer persoonlijke bezigheid, waarbij naast de basisregels de eigen inbreng het belangrijkste is. We kunnen enkel een basis meegeven en voor de rest vergt het veel oefening. Een goede schminker is iemand die goed communiceert, kinderen moeten zich in de eerste plaats op hun gemak voelen. Een luchtig babbeltje kan heel wat traantjes en zenuwachtigheid vermijden.Laat je niet afschrikken door moeilijke opdrachten, probeer het gewoon!