Wil jij op avontuur met Jonge Helden? Lees hier dan hier allerlei handige informatie! 

 

Kandidaat stellen

Heb je jouw animatorattest op zak en zin in een avontuur bij Jonge Helden? Dat horen wij heel graag! Je kan een stageplaats kiezen via dit formulier (of via de knop 'begeleiden' die je naast elk initiatief terug vindt.)  Daarin vul je al jouw voorkeuren in van thema, locatie, leeftijd, ... Je kan jouw voorkeuren indienen tem zondag 06/01. Daarna gaan wij aan de slag met al de aanvragen. Dit is een hele puzzel om te zorgen dat iedereen iets krijgt dat hij leuk vindt. Op 14/01 krijg je van ons een voorstel toegemaild. Daarop zullen wij je vragen te bevestigen of je hiermee akkoord bent. Indien je akkoord gaat, krijg je een week later je definitieve teamplaatsing. Je krijgt dan ook te horen wie er in je team zit! Ga je niet akkoord, dan zullen we samen met jou zoeken naar een ander plaatsje voor jou.
Dien je je voorkeuren in ná zondag 06/01, dan bekijken wij deze tijdens puzzelronde 2, en krijg je iets later antwoord.

 

Voorbereidingsweekend

Elk jaar organiseren wij een groot voorbereidingsweekend. Hierop nodigen we alle vrijwilligers uit die meegaan op een kamp of speelweek. Ons voorbereidingsweekend vind dit jaar plaats van 26/04- 28/04. Je kan je hiervoor NU inschrijven via deze link. Tijdens het voorbereidingsweekend ga je met jouw team aan de slag om een leuke verhaallijn uit te denken voor jouw kamp of speelweek. Een voorbereidingsweekend is meer dan alleen voorbereiden. Het is ook het ideale moment om andere Jonge Helden te leren kennen, jezelf meer te vormen als animator, jouw teamgenoten te leren kennen. Kortom, een leuk weekend tussen je mede Jonge Helden. 

 

Thuis aan de slag gaan

Na het voorbereidingsweekend is het tijd om zelf aan de slag te gaan voor je kamp of speelweek. Je hebt normaal gezien enkele activiteiten uitgekozen die jij gaat voorbereiden. Je vult je voorbereidingen in op ons online platform. Heb je wat inspiratie nodig? Neem dan zeker eens een kijkje op onze pinterestpagina

 

Op kamp/speelweek


Onze teams blijven steeds overnachten op de locatie van het initiatief. Je hoeft dus niet uit de buurt te zijn, of uren te pendelen, om een speelweek te kunnen begeleiden. Ook 's avonds is er nog heel wat nuttige tijd te besteden (na een goede maaltijd natuurlijk!). Samen met je hoofdanimator (en je team) overloop je de dag, krijg je feedback, wordt de volgende dag voorbereid...
Ook de dag voor de start van de speelweek/het kamp komen de teams al samen. Concrete afspraken hierover maak je met je hoofdanimator in de weken/dagen op voorhand.

 

Na je avontuur