Er was eens… een sprookjesbos! Je kent vast ook wel de bewoners van dit magische bos en de verhalen die over hen verteld worden. Maar kloppen deze verhalen wel? Stel je eens voor dat de wolf eigenlijk heel lief is, Pinokkio altijd de waarheid spreekt en die knappe lieve prinses in werkelijkheid een verwend nest is? Wij gaan op ontdekkingstocht in het sprookjesbos en leren de bewoners echt kennen.

Dit fantastisch Jonge Helden-avontuur is vijf dagen lang spelen en genieten. Elke speeldag heeft een vaste structuur. De vaste activiteit begint om 9u30 en wordt afgerond om 16 uur. Deelnemers kunnen er wel al terecht van 8u30 ’s morgens, en ’s avonds worden er activiteiten voorzien tot 18 uur. Er wordt verwacht dat de deelnemers elke dag aanwezig zijn. Deze speelweek breng je zelf een lunchpakket mee, inclusief een halfelfje en vieruurtje. Water zal de hele dag beschikbaar zijn.

Iedereen is anders en toch is iedereen gelijk. Als jeugdorganisatie geloven wij dat vakantie een recht is voor iedereen en daarom zetten wij sterk in op diversiteit. We streven naar een activiteitenaanbod waar elk kind zich goed bij voelt, ongeacht zijn achtergrond. Daarom organiseren wij deze spetterende speelweek in samenwerking met Caritas. Kinderen uit het centrum en uit Scherpenheuvel die samen spelen, beleven en zich amuseren. Dat is ons doel! 

Alle Jonge Helden-speelweken worden grondig voorbereid door een team van enthousiaste vrijwilligers en worden opgevolgd door beroepskrachten van Jonge Helden. Dit team neemt jouw kind mee in een thema, in een verhaal, dat zijn kleur en richting krijgt dankzij de interactie tussen de animatoren en de deelnemers. Er wordt altijd een hoge begeleidingsgraad per speelweek voorzien, gemiddeld één begeleider per zes kleuters. Al onze begeleiders dragen de missie en visie van Jonge Helden uit. Op elk initiatief is ook een gediplomeerd hoofdanimator aanwezig, die ondersteund word door een beroepskracht.

Heeft jouw kind mogelijks extra begeleiding (klein of groot) nodig? Dan vragen wij dit bij de inschrijving aan te geven. Jonge Helden wil aan zoveel mogelijk kinderen de kans bieden om mee te gaan op kamp of deel te nemen aan de speelweken. Wij nemen in dat geval vooraf contact met jullie op, om te bekijken of en hoe we jouw kind tijdens deze week met de beste zorgen kunnen omringen.

Lees ook onze algemene uitleg over de mogelijkheden en de meerwaarde van een Jonge Helden-speelweek en de algemene voorwaarden.

Thema
Kleuterspeelweek: Sprookjesbos
Geboortejaar
2013 tem 2015
Datum
08/04 tot 12/04/2019
Maximumprijs
€ 25.00
Locatie
Het Peeterskasteel - Scherpenheuvel
Kenmerken
Vlaams-Brabant, Prijsbreker, Breng zelf je boterhammen mee
Meer info?
InschrijvenBegeleiden