Jonge Helden en de Liga Autisme Vlaanderen slaan de handen in elkaar om een fantastisch zomerkamp te organiseren voor kinderen met autisme en normale begaafdheid. Want alle kinderen hebben recht op een fijne vrije tijd. Ravotten binnen en buiten, genieten en tot rust komen in een prachtige omgeving ... op ons 'zomers zeekamp' kan het allemaal.

Opgelet, enkel kinderen en jongeren die nog voldoende RTH-punten ter beschikking hebben en géén gebruik maken van een NRTH-aanbod van het VAPH (bv. uit een MFC, een Persoonlijk Assistentiebudget, …) kunnen deelnemen aan dit kamp. Voor alle voorwaarden en meer informatie, raadpleeg zeker de website van Liga Autisme Vlaanderen.

In vergelijking met inclusieve kampen, zullen deze kampen gekenmerkt worden door:

  • Kleine kampgroepen (max. 20 deelnemers in totaal) + subgroepjes voor de activiteiten
  • Kleine kamers (bv. 1 tot 7 bedden)
  • Voldoende begeleiders (1 begeleider voor 2 kinderen)
  • Alle begeleiders hebben kennis van autisme
  • Het weekprogramma ligt van A tot Z vast en wordt op voorhand aan de deelnemers bezorgd
  • De kamplocatie is exclusief ter beschikking voor ons kamp (dus niet voor andere groepen)
  • Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de individuele noden van het kind (bv. nood aan rustmoment tijdens de dag, nood aan extra verduidelijking, …)

Enkele weken voor het kamp wordt een huisbezoek gepland bij het kind of de jongere en zijn ouder(s). Dit is een eerste kennismaking voor zowel de begeleider als de deelnemer. Zo is er ook tenminste één bekend gezicht aanwezig bij aankomst op de kamplocatie. Daarnaast wordt er tijdens dit huisbezoek een kind-dossier opgesteld (vb. eten, slapen, medicatie, rustmomenten,…). Zo kunnen de nodige aanpassingen, op maat van de kinderen en jongeren, voorzien worden.

Vanaf 2 januari 20u kan je inschrijven voor dit initiatief. Om de inschrijving vlotter te laten verlopen, kan je als bestaande klant op voorhand je account al controleren. Als nieuwe klant kan je best op voorhand al een account aanmaken.  Zet daarbij ook meteen alle informatie over de gezinsleden juist. Meer info over het verloop van een inschrijving, kan je hier terugvinden.

Lees ook onze algemene uitleg over de mogelijkheden en de meerwaarde van een kamp bij Jonge Helden en de algemene voorwaarden.

Thema
Zomers Zeekamp
Geboortejaar
2005 tem 2007
Datum
02/08 tot 08/08/2020
Maximumprijs
€ 320.00
Locatie
De Oesterput - Oostende
Kenmerken
Exclusief voor kinderen en jongeren met autisme en een normale begaafdheid, West-Vlaanderen, Vol pension, Op uitstap
Meer info?
VolzetBegeleiden