Wetenschap, het is toch een raar diertje. Het ene moment heb je twee flesjes met in het ene iets groen en in het andere iets blauw, het andere moment BOEM! Een hele explosie. Duik jij mee met ons in de wondere wereld van wetenschap en experimenten?

Is jouw kind tussen 10 en 12 jaar oud en klaar voor een nieuw avontuur? Laat hen dan kennis maken met het plezier van op kamp gaan! Dit kamp draait rond wetenschap en technologie, maar is tóch geen wetenschap- en technologiekamp. Net zoals bij alle andere Jonge Helden-initiatieven, is er een rode draad doorheen het kamp, maar zijn de activiteiten speels en veelzijdig. Er is plaats voor ravotten, voor rust, voor experiment en voor falen. Samen ontdekken we onze talenten, van 's morgens vroeg, tot 's avonds laat, wanneer we gezellig samen gaan dromen.

Tijdens dit kamp werken we samen met Campus De Nayer. Dit is een studentencampus en laboratorium van KULeuven. De kinderen zullen tijdens het kamp een bezoek brengen aan het laboratorium. Daar mogen ze onder leiding van een professional ter plaatse zelf dingen gaan maken. (Voorbeelden van mogelijke sessies: spaghettibruggen bouwen, bruisballen maken, ...).

We starten dit fantastisch Jonge Helden-avontuur maandag 10 augustus om 1 5uur en eindigen zondag 16 augustus om 12 uur. 

Heeft jouw kind op een manier baat bij wat extra begeleiding? Dan vragen wij dit bij de inschrijving aan te geven. Jonge Helden wil aan zo veel mogelijk kinderen de kans bieden om mee te gaan op kamp of deel te nemen aan de speelweken. Wij nemen in dat geval vooraf contact met jullie op, om te bekijken of en hoe we jouw kind tijdens deze week met de beste zorgen kunnen omringen.

Het lekkere eten op kamp wordt verzorgd door een geweldige kookploeg. Je krijgt een ontbijt, een warm middagmaal, een vieruurtje en een avondmaal. Wil je vegetarisch eten of heb je speciale voedselbehoeften (bijvoorbeeld allergieën), laat dit altijd op voorhand weten, via je profiel bij inschrijving. Zo kunnen wij hier optimaal rekening mee houden.

Op ieder Jonge Helden-kamp gaan kinderen en jongeren van over heel Vlaanderen mee. Het is daarom onmogelijk om een busdienst in te leggen. We vragen aan de ouders om hun kinderen tot aan het vakantiehuis te brengen. Op alle kampen wordt er een tof onthaal voorzien, waarbij kinderen en ouders kennis maken met elkaar, de animatoren en het verblijf. Op het einde van een kamp is er ook een gezamenlijk slotmoment, waarbij de ouders een beetje kunnen proeven hoe het kamp van hun kind(eren) is geweest.

Alle Jonge Helden-kampen en -speelweken worden grondig voorbereid door een team van enthousiaste vrijwilligers en worden opgevolgd door beroepskrachten van Jonge Helden. Er wordt altijd een zeer hoge begeleidingsgraad per kamp voorzien. Al onze begeleiders volgden minimaal een animatorcursus en zijn in het bezit van het officiële attest ‘animator in het jeugdwerk’ uitgereikt door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. Kampen bij Jonge Helden hebben vaak nog iets extra. Onze themakampen worden vaak naast het team ondersteund door een gespecialiseerde gastdocent of gebeuren in samenwerking met een gespecialiseerde organisatie.

Ben je (ouder van) een lid of leiding van één van onze aangesloten initiatieven of heb je korting via één van onze partners? Neem dan vóór de inschrijving contact op met ons, zodat je automatisch de kortingsprijs zal betalen. Doe je dit niet, dan kan je alsnog in het opmerkingenveld bij de inschrijving het recht op deze korting vermelden, en dan storten wij het verschil nadien terug. (opgelet: Kortingen zijn niet cumuleerbaar met de getrouwheidskorting).

Lees ook onze algemene uitleg over de mogelijkheden en de meerwaarde van een Jonge Helden-kamp en de algemene voorwaarden.

Praktische Informatie: 
Thema
Professor Bolleboos
Geboortejaar
2008 tem 2010
Datum
10/08 tot 16/08/2020
Maximumprijs
€ 280.00
Locatie
Sint-Katelijne-Waver - Domein Roosendael
Kenmerken
Inclusief, Antwerpen, Vol pension
Meer info?
InschrijvenBegeleiden