Is jouw kind tussen 10 en 12 jaar oud en klaar voor een nieuw avontuur?

Laat hen dan kennis maken met het plezier van op kamp gaan! Dit kamp draait alles rond weteschap en technologie, maar is tóch geen wetenschap- en technologiekamp. Net zoals bij alle andere Jonge Helden-initiatieven, is er een rode draad doorheen het kamp, maar zijn de activiteiten speels en veelzijdig. Er is plaats voor ravotten, voor rust, voor experiment en voor falen. Samen ontdekken we onze talenten, van 's morgens vroeg, tot 's avonds laat, wanneer we gezellig samen gaan dromen.

Tijdens dit kamp werken we samen met Campus De Nayer. Dit is een studentencampus en laboratorium van KULeuven. De kinderen zullen tijdens het kamp een bezoek brengen aan het laboratorium. Daar mogen ze onder leiding van een professional ter plaatse zelf dingen gaan maken. (Voorbeelden van mogelijke sessies: spaghettibruggen bouwen, bruisballen maken, ...). Wat ze gaan maken, kiezen de kinderen uiteraard zelf. 

Het lekkere eten op kamp wordt verzorgd door een geweldige kookploeg. Je krijgt een ontbijt, een warm middagmaal, een vieruurtje en een avondmaal. Wil je vegetarisch eten of heb je speciale voedselbehoeften (bijvoorbeeld allergieën), laat dit altijd op voorhand weten, via je profiel bij inschrijving. Zo kunnen wij hier optimaal rekening mee houden.

Op ieder Jonge Helden-kamp gaan kinderen en jongeren van over heel Vlaanderen mee. Het is daarom onmogelijk om een busdienst in te leggen. We vragen aan de ouders om hun kinderen tot aan het vakantiehuis te brengen. Op alle kampen wordt er een tof onthaal voorzien, waarbij kinderen en ouders kennis maken met elkaar, de animatoren en het verblijf. Op het einde van een kamp is er ook een gezamenlijk slotmoment, waarbij de ouders een beetje kunnen proeven hoe het kamp van hun kind(eren) is geweest.

Alle Jonge Helden-kampen en -speelweken worden grondig voorbereid door een team van enthousiaste vrijwilligers en worden opgevolgd door beroepskrachten van Jonge Helden. Er wordt altijd een zeer hoge begeleidingsgraad per kamp voorzien. Al onze begeleiders volgden minimaal een animatorcursus en zijn in het bezit van het officiële attest ‘animator in het jeugdwerk’ uitgereikt door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. Kampen bij Jonge Helden hebben vaak nog iets extra. Onze themakampen worden vaak naast het team ondersteund door een gespecialiseerde gastdocent of gebeuren in samenwerking met een gespecialiseerde organisatie.

Ben je (ouder van) een lid of leiding van één van onze aangesloten initiatieven of heb je korting via één van onze partners (niet cumuleerbaar met de getrouwheidskorting), neem dan vóór de inschrijving contact op met ons, zodat je automatisch de kortingsprijs zal betalen. Doe je dit niet, dan kan je alsnog in het opmerkingenveld bij de inschrijving het recht op deze korting vermelden, en dan storten wij het verschil nadien terug.

Lees ook onze algemene uitleg over de mogelijkheden en de meerwaarde van een Jonge Helden-kamp en de algemene voorwaarden.

Thema
Professor Bolleboos
Geboortejaar
2007 tem 2009
Datum
11/08 tot 17/08/2019
Maximumprijs
€ 280.00
Locatie
Sint-Katelijne-Waver - Domein Roosendael
Kenmerken
Antwerpen, Vol pension, Tussendoortjes, Met extra gastmedewerking
Meer info?