Als instructeur leid je animatoren op. Dit vraagt een heleboel nieuwe kennis en vaardigheden zoals het opbouwen van een sessie, leren coachen, werken aan présence... En Jonge Helden zou Jonge Helden niet zijn als we niet ook je muzische vaardigheden nog aanscherpten. We verwachten dat je interesse hebt in minstens één muzisch domein (beeld, drama, muziek of beweging). Na een week kan je als stagiair instructeur in het werkveld stappen. Met onze cursus kan jij overal in het Vlaamse jeugdwerklandschap je stage doen. Na het succesvol afronden van je stage ontvang je het officiële attest ‘instructeur in het jeugdwerk’, uitgereikt door de Vlaamse Gemeenschap.

 

Voor wie?

Iedereen die bij aanvang van de cursus 17 jaar is en het attest van ‘animator in het jeugdwerk’ bezit (of gelijkgesteld met een portfolio van min. 100u ervaring).

Wat krijg je? 

-6 dagen/5 nachten full pension verblijf
-Begeleiding van ervaren en gediplomeerde instructeurs
-Een syllabus waar alle thema’s die aan bod komen tijdens de cursus nog eens bondig samengevat worden
-Een vernieuwd stageboekje waarmee je jezelf als instructeur leert evalueren
-Een I-boek: het instructeursboek dat ervoor zorgt dat je de correcte inhouden en klemtonen legt op een cursus. Heel handig bij het maken, vernieuwen, herbekijken…van een sessie.
-Een gratis T-shirt
-Een bewijs van deelname waarmee je (een gedeelte van) de kostprijs kan terugkrijgen via je gemeente. Bekijk op deze kaart hoeveel jouw gemeente (ongeveer) terugbetaald.
-Jonge Helden ontwikkelde een muzisch handboek. Een praktisch boek vol muzische, creatieve activiteiten en spelen om onmiddellijk toe te passen met kinderen en jongeren. Dit boek kan je op deze cursus aanschaffen aan een democratische prijs

Praktisch 

De cursus start om 10 uur ’s morgens en eindigt om 16 uur (onder voorbehoud van wijzigingen) Aangezien deze cursus recht geeft op een officieel attest, word je geacht de hele tijd aanwezig te zijn.
Eigen vervoer heen en terug dient geregeld te worden.
Een uitgebreide folder met alle praktische info wordt verstuurd 14 dagen voor aanvang van de cursus.

Thema
Instructeurcursus juli
Geboortejaar
1980 tem 2003
Datum
13/07 tot 18/07/2020
Maximumprijs
€ 230.00
Locatie
Destelheide - Dworp
Kenmerken
Instructeurcursus
Meer info?
Inschrijven