Klaar voor een nieuwe uitdaging? Volg dan een cursus hoofdanimator! Tijdens deze cursus leer je jezelf te verbeteren op vlak van expressie, spel, animeren en begeleiden. Je oefent op het coachen van een team, het begeleiden van een stagiair, het organiseren van een vergadering en nog veel meer.

Met onze cursus kan jij overal in het Vlaamse jeugdwerklandschap je stage hoofdanimator doen. Na een geslaagde stage levert deze cursus je het officiële attest ‘hoofdanimator in het jeugdwerk’ op, uitgereikt door de Vlaamse Gemeenschap.

 

Voor wie?

Iedereen die bij aanvang van de cursus 16 jaar is en het attest van ‘animator in het jeugdwerk’ bezit (of gelijkgesteld door portfolio met min. 100u ervaring).

 

Wat krijg je?

  • Begeleiding van ervaren en gediplomeerde instructeurs
  • Een  vernieuwd stageboekje waarmee je jezelf als hoofdanimator leert evalueren
  • Een gratis T-shirt
  • Een bewijs van deelname waarmee je (een gedeelte van) de kostprijs kan terugkrijgen via je gemeente. Bekijk op deze kaart hoeveel jouw gemeente (ongeveer) terugbetaalt. 
  • Een Jonge Helden muzisch handboek. Een praktisch boek vol muzische, creatieve activiteiten en spelen om onmiddellijk toe te passen met kinderen en jongeren. Dit boek kan je op deze cursus aanschaffen aan een democratische prijs

 

Praktisch

De cursus starten op 1 juli om 10 uur ’s morgens en eindigt op 4 juli om 18u. Het tweede deel zal een weekend in het najaar zijn, dat weekend wordt vastgelegd in overeenstemming met de deelnemers. Door de coronacrisis heeft de overheid beslist dat deelnemers deze zomer uitzonderlijk hun stage mogen aanvangen voordat de hele cursus gevolgd is, je kan dus deze zomer stage doen nadat je deel 1 van de cursus volgde en dan in het najaar je cursus afwerken.

Aangezien deze cursus recht geeft op een officieel attest, word je geacht de hele tijd aanwezig te zijn.

Eigen vervoer heen en terug dient geregeld te worden.
Een uitgebreide folder met alle praktische info wordt verstuurd 14 dagen voor aanvang van de cursus

Let op! Ben je minderjarig en wil je je inschrijven voor de cursus zorg ervoor dat één van je ouders of voogd een account aanmaakt via onze website en jou inschrijft. Meer info vind je op http://www.jongehelden.be/aanbod/hoe-inschrijven

 
Thema
Hoofdanimatorcursus juli
Geboortejaar
1990 tem 2004
Datum
01/07 tot 04/07/2020
Maximumprijs
€ 230.00
Locatie
Destelheide - Dworp
Kenmerken
Hoofdanimatorcursus
Meer info?
Inschrijven