Heb jij zin om kinderen de tijd van hun leven te bezorgen? Dan is deze cursus net wat je zoekt! 
 
Leer hoe je voor een groep moet staan en hoe je omgaat met moeilijke situaties. Speel er zelf op los en kom te weten hoe je spelen kan maken. Verdiep je in drama, muziek, beweging en beeld en leer deze te gebruiken om kinderen de tijd van hun leven te bezorgen. 
 
Na deze week kan je als stagiair animator in het werkveld stappen, bij Jonge Helden of daarbuiten. Na een geslaagde stage volg je een evaluatiemoment bij ons en krijg je het officieel attest animator in het jeugdwerk dat wordt uitgereikt door de Vlaamse Gemeenschap en waarmee je in elke jeugdwerkorganisatie aan de slag kan! Lees ook even onze uitleg over het verloop van jouw traject.
 
Vergeet je alvast niet te registreren op http://mijnkadervorming.be 
 

Voor wie?

Voor iedereen de minimaal 15 jaar is op de startdatum van de cursus.
 
Prijs
De basisprijs voor deze cursus is €230. Leden en leiding van bij Jonge Helden, aangesloten organisaties of partners (Sofoco, Ablynx, Emmaus, UA, AZ Groeninge of Pluspas) krijgen een commerciële korting van 10%. Om van deze korting gebruik te kunnen maken, dien je het lidmaatschap op voorhand te vermelden in het opmerkingenveld bij de inschrijving.
 

Wat krijg je?

  • 6 dagen/5 nachten full pension verblijf
  • Begeleiding van ervaren en gediplomeerde instructeurs
  • Een syllabus waar alle thema’s die aan bod komen tijdens de cursus nog eens bondig samengevat worden, met extra ruimte voor je eigen notities
  • Een muzisch handboek: Een praktisch boek vol muzische, creatieve activiteiten en spelen om onmiddellijk toe te passen met kinderen en jongeren. Dit krijg je volledig gratis
  • Een  vernieuwd stageboekje waarmee je jezelf als animator leert evalueren, vertrekkend vanuit jouw competenties!
  • Een gratis T-shirt
  • Een bewijs van deelname waarmee je (een gedeelte van) de kostprijs kan terugkrijgen via je gemeente. Bekijk op deze kaart hoeveel jouw gemeente (ongeveer) terugbetaald.
 

Praktisch

Deze cursus start zaterdag om 10uur ’s morgens en eindigt donderdag om 16uur (onder voorbehoud van wijzigingen).
Aangezien deze cursus recht geeft op een officieel attest, word je geacht de hele tijd aanwezig te zijn.
Eigen vervoer heen en terug dient geregeld te worden.
Een uitgebreide folder met alle praktische info wordt verstuurd 14 dagen voor aanvang van de cursus.
 
 
Let op! Ben je minderjarig en wil je je inschrijven voor de cursus zorg ervoor dat één van je ouders of voogd een account aanmaakt via onze website en jou inschrijft. Meer info vind je hier.
Thema
Animatorcursus kerstvakantie
Geboortejaar
1990 tem 2005
Datum
19/12 tot 24/12/2020
Maximumprijs
€ 230.00
Locatie
Destelheide - Dworp
Kenmerken
Animatorcursus
Meer info?
Inschrijven