Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zomers Zeekamp (i.s.m. Liga Autisme Vlaanderen)


Jonge Helden en de Liga Autisme Vlaanderen slaan de handen in elkaar om een fantastisch zomerkamp te organiseren voor kinderen met autisme en normale begaafdheid. Want alle kinderen hebben recht op een fijne vrije tijd. Ravotten binnen en buiten, genieten en tot rust komen in een prachtige omgeving ... op ons 'zomers zeekamp' kan het allemaal.

Opgelet, enkel kinderen en jongeren die nog voldoende RTH-punten ter beschikking hebben en géén gebruik maken van een NRTH-aanbod van het VAPH (bv. uit een MFC, een Persoonlijk Assistentiebudget, …) kunnen deelnemen aan dit kamp. Voor alle voorwaarden en meer informatie, raadpleeg zeker de website van Liga Autisme Vlaanderen.

In vergelijking met inclusieve kampen, zullen deze kampen gekenmerkt worden door:

- kleine kampgroepen (max. 20 deelnemers in totaal) + subgroepjes voor de activiteiten
- kleine kamers (bv. 1 tot 7 bedden)
- voldoende begeleiders (1 begeleider voor 2 kinderen)
- álle begeleiders hebben kennis van autisme
- het weekprogramma ligt van A tot Z vast en wordt op voorhand aan de deelnemers bezorgd
- de kamplocatie is exclusief ter beschikking voor ons kamp (dus niet voor andere groepen)
- er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de individuele noden van het kind (bv. nood aan rustmoment tijdens de dag, nood aan extra verduidelijking, …)

Enkele weken voor het kamp wordt een huisbezoek gepland bij het kind of de jongere en zijn ouder(s). Dit is een eerste kennismaking voor zowel de begeleider als de deelnemer. Zo is er ook tenminste één bekend gezicht aanwezig bij aankomst op de kamplocatie. Daarnaast wordt er tijdens dit huisbezoek een kind-dossier opgesteld (vb. eten, slapen, medicatie, rustmomenten,…). Zo kunnen de nodige aanpassingen, op maat van de kinderen en jongeren, voorzien worden.Heeft jouw kind op een manier baat bij wat extra begeleiding? Dan vragen wij dit bij de inschrijving aan te geven. Jonge Helden wil aan zo veel mogelijk kinderen de kans bieden om mee te gaan op kamp of deel te nemen aan de speelweken. Wij nemen in dat geval vooraf contact met jullie op, om te bekijken of en hoe we jouw kind tijdens deze week met de beste zorgen kunnen omringen.

 

Vanaf 5 januari 20u kan je inschrijven voor dit initiatief. Vergeet na de inschrijvingen niet alle informatie over de gezinsleden aan te vullen of te controleren. Meer info over het verloop van een inschrijving, kan je hier terugvinden. 

Lees ook onze algemene uitleg over de mogelijkheden en de meerwaarde van een Jonge Helden-speelweek en de algemene voorwaarden.

 
Illustratie door Tom Lecluyse
 
Thema
Zomers Zeekamp (i.s.m. Liga Autisme Vlaanderen)
Geboortejaar
2006 tem 2008
Datum
08/08 tot 14/08/2021
Maximumprijs
€ 320.00
Locatie
De Oesterput - Oostende
Kenmerken
Exclusief voor kinderen en jongeren met autisme en een normale begaafdheid, Met overnachting
Meer info?
Volzet