Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Spetterend Spelkamp (i.s.m. Liga Autisme Vlaanderen)


Jonge Helden en de Liga Autisme Vlaanderen slaan de handen in elkaar om een fantastisch zomerkamp te organiseren voor kinderen met autisme en normale begaafdheid. Want alle kinderen hebben recht op een fijne vrije tijd. Ravotten binnen en buiten, genieten en tot rust komen in een groene omgeving ... op ons 'Spetterend spelkamp’ kan het allemaal.

Opgelet, enkel kinderen en jongeren die nog voldoende RTH-punten ter beschikking hebben en géén gebruik maken van een NRTH-aanbod van het VAPH (bv. uit een MFC, een Persoonlijk Assistentiebudget, …) kunnen deelnemen aan dit kamp. Voor alle voorwaarden en meer informatie, raadpleeg zeker de website van Liga Autisme Vlaanderen.

In vergelijking met inclusieve kampen, zullen deze kampen gekenmerkt worden door:

- kleine kampgroepen (max. 20 deelnemers in totaal) + subgroepjes voor de activiteiten
- kleine kamers (bv. 1 tot 7 bedden)
- voldoende begeleiders (1 begeleider voor 2 kinderen)
- álle begeleiders hebben kennis van autisme
- het weekprogramma ligt van A tot Z vast en wordt op voorhand aan de deelnemers bezorgd
- de kamplocatie is exclusief ter beschikking voor ons kamp (dus niet voor andere groepen)
- er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de individuele noden van het kind (bv. nood aan rustmoment tijdens de dag, nood aan extra verduidelijking, …)

Enkele weken voor het kamp wordt een huisbezoek gepland bij het kind of de jongere en zijn ouder(s). Dit is een eerste kennismaking voor zowel de begeleider als de deelnemer. Zo is er ook tenminste één bekend gezicht aanwezig bij aankomst op de kamplocatie. Daarnaast wordt er tijdens dit huisbezoek een kind-dossier opgesteld (vb. eten, slapen, medicatie, rustmomenten,…). Zo kunnen de nodige aanpassingen, op maat van de kinderen en jongeren, voorzien worden.

Vanaf 5 januari 20u kan je inschrijven voor dit initiatief. Vergeet na de inschrijvingen niet alle informatie over de gezinsleden aan te vullen of te controleren. Meer info over het verloop van een inschrijving, kan je hier terugvinden. 

Lees ook onze algemene uitleg over de mogelijkheden en de meerwaarde van een Jonge Helden-speelweek en de algemene voorwaarden.

Illustratie door Tom Lecluyse

 

Thema
Spetterend Spelkamp (i.s.m. Liga Autisme Vlaanderen)
Geboortejaar
2009 tem 2011
Datum
01/08 tot 07/08/2021
Maximumprijs
€ 320.00
Locatie
Internaat Amigo - Maaseik
Kenmerken
Exclusief voor kinderen en jongeren met autisme en een normale begaafdheid
Meer info?
Inschrijven