Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blog

Een knallend begin van het nieuwe Jonge Helden vrijwilligersjaar!

Op 3 februari trapten we bij Jonge Helden een nieuw vrijwilligersjaar af. Dit deden we samen met onze geweldige vrijwilligers die deelnamen aan JHawaiiaans-Nieuwjaar.

Bij een nieuw jaar horen natuurlijk ook een heleboel nieuwigheden. In deze blogpost vatten we ze even samen. 
 

1. Nieuwigheden voor onze kampen en speelweken:

Verder lezen → →

Dit was Jonge Helden 2023

Jonge Helden is jeugdwerk met, voor en door kinderen en jongeren. Ook in 2023 deden we aan ontdekken, spelen, experimenteren, creëren en entertainen. Het afgelopen jaar maakten wij opnieuw onze missie waar: wij scheppen een kader waarbinnen iedereen zichzelf kan zijn en gestimuleerd wordt om als creatieve en ondernemende persoon in de samenleving te staan. En dat allemaal voor en vanuit onze kern: onze vrijwilligers!

Verder lezen → →

Spelinspiratie van Jonge Helden

Hoe maak ik een echt Jonge Helden spel/vorming?
Wat zijn enkele voorbeelden van een cool Jonge Helden spel of vorming? 
Deze vraag krijgen we wel vaker. Daarom kan je hieronder enkele spelen en vormingen van onze vrijwilligers downloaden! 

Vragen over deze spelen of vormingen? Aarzel niet om ons te contacteren. Stuur een mailtje info@jongehelden.be. 

Verder lezen → →

Vacature educatief medewerker: Organisatie vakanties en vrije tijd

Jonge Helden is creatief jeugdwerk met, voor en door kinderen en jongeren. Tijdens de schoolvakanties organiseren we speelweken, kampen en kadervormingscursussen. Doorheen het jaar heeft Jonge Helden een aanbod (op maat) aan animaties, vormingen en vrijwilligersactiviteiten. Dit altijd met extra aandacht voor kinderen en jongeren die het jeugdwerk soms minder makkelijk bereiken. Voor het deel speelweken en kampen zoeken we een educatief medewerker om ons team te versterken.

Verder lezen → →

Pallieteren = genieten door te delen

De eerste week van de zomervakantie is alweer (bijna) achter de rug. Hopelijk zijn jullie er net zo van aan het genieten als ons.

Wist je dat genieten niet enkel van spectaculaire of grootse dingen hoeft te zijn? Het kunnen ook hele kleine dingen zijn die ons even doen stilstaan bij het moment.

Verder lezen → →

Onze held Pallieter

 

Verder lezen → →

Speelweek in Jeugdzorg Ter Elst tijdens krokusvakantie

Tijdens de krokusvakantie sloegen Jonge Helden en Jeugdzorg Ter Elst de handen in elkaar om een kampje te organiseren op de site van de jeugdvoorziening zelf in Duffel. Met dit exclusieve initiatief wilden we kinderen voor wie het moeilijker is de voorziening te verlaten, toch de ervaring geven om deel te kunnen nemen aan een kampje.

Verder lezen → →

Spelidee: Oh my Meteoor

Verder lezen → →

Spelidee: Save spel

Verder lezen → →