Masker op, cape aan en klaar om de wereld te redden! De typische superheldkrachten kennen we al: vliegen, heel erg sterk zijn, goed kunnen vechten. Maar wat is jouw superkracht? Water in cola veranderen, vijf veters tegelijk strikken, dingen onzichtbaar maken, zweven wanneer je een glas melk drinkt, elke taal ter wereld vlotjes spreken, zomaar de mooiste verhalen kunnen verzinnen, heel hoog kunnen springen ... Elke superkracht telt! Samen kunnen we onze krachten bundelen en de wereld redden op onze eigen manier. 

Een fantastisch Jonge Helden-avontuur beleven, zonder overnachting? Dat kan op onze speelweken. Vijf dagen lang spelen en genieten, maar elke avond gezellig thuis gaan slapen. Elke speeldag begint om 9 uur en wordt afgerond om 16 uur. Deelnemers kunnen er wel al terecht van 8.15 uur ’s morgens en ’s avonds worden er activiteiten voorzien tot 18 uur. Er wordt verwacht dat de deelnemers elke dag aanwezig zijn. Deze speelweek breng je zelf een lunchpakket mee, inclusief de tussendoortjes. Wij zorgen er voor dat water de hele dag beschikbaar zal zijn. 

Iedereen is anders en toch is iedereen gelijk. Als jeugdorganisatie geloven wij dat vakantie een recht is voor iedereen en daarom zetten wij sterk in op diversiteit. We streven naar een activiteitenaanbod waar elk kind zich goed bij voelt, ongeacht zijn achtergrond. Daarom organiseren wij deze spetterende speelweek in samenwerking met Caritas Scherpenheuvel. Kinderen uit het centrum en uit Scherpenheuvel die samen spelen, beleven en zich amuseren. Dat is ons doel! 

Alle Jonge Helden-speelweken worden grondig voorbereid door een team van enthousiaste vrijwilligers en worden opgevolgd door beroepskrachten van Jonge Helden. Er wordt altijd een hoge begeleidingsgraad per speelweek voorzien, gemiddeld één begeleider per zes kleuters. Al onze begeleiders werken graag met kinderen en dragen de missie en visie van Jonge Helden uit. Ze volgden minimaal een animatorcursus en zijn in het bezit van het officiële attest ‘animator in het jeugdwerk’ uitgereikt door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap (of doen hun stage). Op elk initiatief is ook een hoofdanimator aanwezig die verdere officiële vorming heeft genoten.

Bekijk de foto's van onze speelweek in Scherpenheuvel van vorig jaar
Lees ook onze algemene uitleg over de mogelijkheden en de meerwaarde van een Jonge Helden-speelweek en de algemene voorwaarden.

Praktische Informatie: 
Thema
Haftige helden
Geboortejaar
2006 tem 2011
Datum
16/07 tot 20/07/2018
Maximumprijs
€ 25.00
Locatie
Peeterskasteel Scherpenheuvel
Kenmerken
Vlaams-Brabant, Prijsbreker, Breng zelf je boterhammen mee
Meer info?
Inschrijven